Fru Jenny's

Om oss

 

FRU JENNY's Hantverk & Skafferi drivs av mig Jenny

FB_IMG_1503744929563 (2)med en glädje och nyfikenhet samt en smula galenskap. Jag startade företaget 2014 med en enda biscottisort och en marmeladsmak, som sedan dess har utökats med fler smaker på både bakverk och marmelader. Tanken bakom detta var att jag ville ge andra en chans att få äta gott utan tillsatser och konstgjorda smaker. Idag ger det mig även glädjen att kunna följa hela kedjan, allt från att omsorgsfullt välja råvaror till att lägga ner biscottin fint i påsen, eller hälla den nykokta marmeladen i sin burk och stolt leverera mitt hantverk.

Mitt småskaliga produktionskök ligger mitt i natursköna Sorunda, strax utanför Nynäshamn. Här bakas det biscottiskorpor och kokas marmelader dagarna i ända och dimman ligger tidvis tjock över grannskapet medans jag försöker tillfredsställa alla sötebrödsfantaster ute i landet. Kvalitet, smak, och engagemang är mitt motto och jag älskar att göra min kund glad och nöjd. Det kan innebära att baka favoritsmaken, krydda lite extra eller vara supersnabb med en leverans.

Råvarorna kommer i stor utsträckning från närområdet ( ägg från sorunda och Österhaninge, vetemjöl från Warbrokvarn i Flen samt bär/frukt främst. Övriga ingredienser är alltid svenska förutom vissa kryddor) och förädlas på ett hantverksmässigt sätt i mindre satser för att behålla den goda naturliga smaken. Så klart är det inga konserveringsmedel, smakförstärkare eller essenser tillsatta. Allt görs för hand och oftast på beställning. Det tar tid, men jag anser att det ska få ta tid eftersom det är då smakerna verkligen får komma fram.

Jag älskar mitt jobb och förhoppningen är att även du uppskattar mina biscottiskorpor och marmelader från natursköna Sorunda.     

Smuliga hälsningar Jenny